Vis van de maand: Februari

Februari = Kabeljauw
In de maand februari is kabeljauw de ‘Vis van de Maand’.

Kabeljauw behoort tot de rondvissen en is familie van de kabeljauwachtige waar ook de wijting, schelvis en koolvis toe behoren. Slechts een deel van de kabeljauw op de Nederlandse markt is afkomstig uit de Noordzee. Kabeljauw wordt meestal gestript (= ontdaan van ingewanden) geleverd en wordt in zijn geheel, in moten of gefileerd verkocht. Wist je dat kleine kabeljauw ook wel ‘gul’ wordt genoemd?

Er wordt veel geïnvesteerd in de kweek van kabeljauw, omdat het niet overal even goed gaat met de wilde soort. Vaak wordt er gekozen te kweken in open kooien op zee in de Noorse fjorden. Volgens kenners is de visvlees van goede kwaliteit: mooi wit en heerlijk sappig. Alleen de smaak is iets minder uitgesproken bij kweekkabeljauw.

Wij wisselen kabeljauw af met Skreifilet (Noorse Winterkabeljauw). De hele maand delen we recepten, weetjes en updates in het teken van deze vissoorten. Wat wil jij weten over kabeljauw? Laat het ons weten!

Bron: visrecepten.nl