Kabeljauwpakketjes met tomaten-mozzarellasalade

Ingredienten

  • 4 dikke moten kabeljauw van ca. 150 g
  • 8 plakken rauwe ham
  • peper, versgemalen
  • 1 el verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) – fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 3 vleestomaten – zonder zaadjes, in plakjes
  • 3 bolletjes mozzarella – in plakjes
  • 2 el olijfolie – extra vierge
  • 1 el pesto of enkele blaadjes basilicum

‘Merluzzo’ dat is het Italiaanse woord voor kabeljauw. En dat is wat dit recept ook eigenlijk is: op en top Italiaans door de klassieke salade met tomaten en mozzarella. Wist je dat de groene basilicum, witte mozzarella en rode tomaten staan voor de kleuren van de Italiaanse vlag?

Bereiding

1. Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden.
2. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten.
3. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal.
4. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.