Bekijk onze heerlijk vers belegde broodjesKlik hier!

Schaal- en schelpdieren

Mosselen, oesters, kreeft, kingkrab, noordzeekrab of heerlijke vongole veraci, kokkels en krukkels, we hebben het allemaal.
Wij bieden u mosselen met het ‘’zeker Zeeuws’’ keurmerk. Dit betekent dat deze mosselen van 100% Zeeuwse origine zijn.

Dit lijkt logisch maar veel supermarkten stunten met mosselen die uit het buitenland komen, maar wel als Zeeuws verkocht mogen worden omdat ze daar verwaterd worden. Dit komt de smaak en kwaliteit echter niet ten goede, want een echte mossel is ‘’zeker Zeeuws”.

Oesters zijn er in vele soorten, in ons assortiment hebben wij Zeeuwse en Franse oesters:

Oosterschelde Creuse
Deze oesters liggen op een diepte van 6 tot 8 meter. Het zuivere water van de Oosterschelde en de stromingen zorgen voor een mooie zilte smaak.

Zeeuwse platte
Deze heerlijke oester heeft stevig visvlees en een jodiumachtige en romige smaak. De naam geeft het al aan: de oester is plat en rond van vorm. Het duurt maar liefst vijf jaar tot deze oester groot genoeg is voor consumptie. De maat van deze oester wordt aangeduid in ‘nullen’ hoe meer nullen hoe groter de oester.

Fines de Normandie
Streek: West-Normandië
Het zachte vlees van deze oester is heerlijk. U proeft een unieke jodiumachtige smaak en een licht nootaroma dat uw gehemelte streelt. De smaak van deze oester representeert de zee die haar voedt: mooi en wild. Deze gulle en sterke natuur zorgt voor een overweldigende smaaksensatie.

Fines de Claires Favier
Streek: Charente – Maritime
Een zeer evenwichtige, geprononceerde smaak waarin de zilte, pure smaak volledig tot haar recht komt.

Gillardeau ( de parel van de Franse oesters)
Streek: Utah beach + Charente – Maritime
De schelp is mooi wit en van prachtig parelmoer. De smaak is kruidig en zoet en zout tegelijk met een hazelnootaroma. De oester is harmonieus vlezig, net als een biefstuk mals en krokant tegelijk.

SPÉCIALES GEAY
Streek: Charente – Maritime
De smaak van deze oester heeft een bijzondere balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk, met een fijne ziltigheid en een smaak die lang in de mond blijft hangen.

Schaal- en schelpdieren (klik erop om te vergroten)

Schaal- en Schelp dieren-page-001

schaalschelp