Bekijk onze heerlijk vers belegde broodjesKlik hier!

Recept van de week: Gebakken schol met preistamppot

Gebakken_schol_met_preistamppot_lr

Type gerecht: Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 30 – 45 min
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen

Bereiding

Snijd de prei in stukjes en hak de knoflook en hazelnoten fijn. Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook ongeveer 3 tot 4 minuten.

Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi met peper en zout. Meng hazelnoten, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, peper en zout. Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het hazelnoot-broodmengsel.

Bak de schol in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met peper en zout. Leg de schol op de preistamppot.

Ingrediƫnten

  • 750 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 600 gram scholfilet
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eiwit
  • 50 gram boter
  • Peper en zout

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *