Bekijk onze heerlijk vers belegde broodjesKlik hier!

Recepten

haringtartaar-appel-500

RECEPT VAN DE WEEK: Haringtartaar met appel

  Type gerecht: Voorgerecht Bereidingstijd: < 20 min. Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 4 personen Energie: 220 kCal | 925 kJ Bereiding Houd een kwart appel apart. Schil de rest van de appels en snijd ze in piepkleine blokjes. Meng de appel met het bieslook, 1 eetlepel citroensap en de gembersiroop. Snijd de haringen in kleine blokjes. Zet […]

Read More

gebakken-schol-basilicumsaus-500

RECEPT VAN DE WEEK: Gebakken schol met basilicumsaus

Type gerecht: Hoofdgerecht Bereidingstijd: < 20 min. Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 2 personen Energie: 470 kCal | 1975 kJ Bereiding Doe het basilicum met steeltjes in de keukenmachine en voeg de azijn en 2-3 eetlepels water toe. Je kunt ook een hoge kom en een staafmixer gebruiken. Pureer het geheel tot een gladde saus en meng de […]

Read More

zomers_vispakketje_van_de_barbecue-LR

RECEPT VAN DE WEEK: Zomers vispakketje van de barbecue

Type gerecht: BBQ gerecht Bereidingstijd: 20 – 30 min. Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 4 personen Energie: 165 kCal | 695 kJ Bereiding Meng de olijfolie met knoflook, citroensap, paprikapoeder en wat zout en peper naar smaak. Bestrijk de visfilets rondom met dit mengsel. Spreid 4 grote stukken aluminiumfolie uit en verdeel de venkelreepjes met de olijven en […]

Read More

Gebakken_schol_met_preistamppot_lr

Recept van de week: Gebakken schol met preistamppot

Type gerecht: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 30 – 45 min Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 4 personen Bereiding Snijd de prei in stukjes en hak de knoflook en hazelnoten fijn. Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook ongeveer 3 tot 4 minuten. Besprenkel de scholfilets met citroensap […]

Read More

Geroosterde-schol-met-rucolapesto-HR-720x340

Recept van de week: Gebakken schol met zoete witlof

Type gerecht: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 20 – 30 min. Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 4 personen Energie: 460 kCal | 1930 kJ Bereiding Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 min. knapperig gaar. Schep de honing en […]

Read More

gebakken-scholfilet-amsterdamse-uitjes-500

Recept van de week: Gebakken scholfilet met Amsterdamse uitjes

Type gerecht: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 20 – 30 min. Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 2 personen Energie: 420 kCal | 1760 kJ Bereiding Halveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Wentel de scholfilets door de bloem en schud de overtollige bloem er weer af. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in […]

Read More

csm_Kabeljauw_met_mosters_lr_a2b8e9309f

Recept van de week: Kabeljauw met mosterd

Type gerecht: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 20 – 30 min. Aantal personen: 4 personen Bereiding Snijd de champignons in plakjes en de sjalotjes en peterselie fijn. Was de kabeljauwmoten, leg ze in een diep bord, pers het sap van een halve citroen erover en wat zout en peper en laat een uur marineren. Droog de moten af, […]

Read More

1482488472.5278

Recept van de week: Frisse makreelburger

Type gerecht: Lunchgerecht Bereidingstijd: 20 – 30 min. Verkrijgbaarheid: Mager Aantal personen: 4 personen Energie: 550 kCal | 2310 kJ Bereiding Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes. Klop een dressing van de yoghurt, de mayonaise, de dille en zout en peper naar smaak. Meng de dressing met de komkommer. Dep de makreelfilets droog […]

Read More

makreel-pakketje-sperziebonen-oven-500

Recept van de week: Makreelpakketje met sperziebonen

Type gerecht: Ovengerecht Bereidingstijd: 35 min. of meer Verkrijgbaarheid: Mager Aantal personen: 2 personen Energie: 490 kCal | 2060 kJ Bereiding Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de gehalveerde sperziebonen in ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Meng de sperziebonen in […]

Read More

Oosterse-makreelspiesjes

Recept van de week: Oosterse makreelspiesjes

Type gerecht: Borrelhapje / Amuse Bereidingstijd: 35 min. of meer Verkrijgbaarheid: Mager Aantal personen: 10 of meer personen Energie: 110 kCal | 460 kJ Bereiding Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in een diep bord de knoflook, gember en sambal met de sojasaus en olie […]

Read More