Bekijk onze heerlijk vers belegde broodjesKlik hier!

Geschiedenis

Voor de oorlog is Steven Koelewijn begonnen met vis venten ( bezorgen), in het Gooi. Hij deed dit samen met zijn vader. Er waren in deze tijd veel Spakenburgers die zich bezig hielden met het venten van vis. Dit komt omdat Spakenburg vroeger aan de Zuiderzee lag en er veel gevist werd. Je had er dus veel vissers en veel vishandelaren.

Na de oorlog in 1947 veranderde er veel. In plaats van vis venten, werd er op zoek gegaan naar markten. Het resultaat hiervan was dat het bedrijf op 1 Januari 1947 werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

001

Het bedrijf was werkzaam op de volgende markten:

Maandag: Apeldoorn

Woensdag: Epe

Donderdag: Valkenswaard

Vrijdag: Boxtel en Vught

De verhandelde vis was beperkt tot een aantal soorten namelijk: Paling, Haring, Pekelharing, Spekbokking en gerookte Makreel. Men stond in deze tijd nog gewoon op houten kramen, want verkoopwagens waren er nog niet. In het bedrijf werkte op dit moment 4 personeelsleden.

003

Begin jaren 60 veranderde er veel, er kwam namelijk een markt bij op Zaterdag in Apeldoorn.

Op deze markt was er veel vraag naar verse rauwe vis als: Schol, Tong, Schar, Kabeljauw en Wijting.

Ook op de ander markten begon hier langzaam meer vraag naar te komen en, dus groeide het assortiment.

Vanaf 1965 begon men met het bakken van vis op de markt, dit was een schot in de roos.

Er werden veel lekkerbekjes en kibbelingen verkocht, dit is iets dat nooit veranderd is.

In de jaren 80 en 90 maakte het bedrijf een enorme groei door, hierdoor kwam er natuurlijk steeds meer personeel. Vanaf deze tijd had Evert Koelewijn de leiding in het bedrijf. Hij was dus  inmiddels de 3e generatie. Onder zijn leiding heeft het bedrijf veel veranderingen meegemaakt.

Het assortiment werd veel groter doordat er veel import kwam van buitenlandse vissen zoals: Forellen, Dorades, Zeebaarzen enzovoorts.

002

Vanaf de jaren 80 kwamen er verkoopwagens, die het werk veel makkelijker maakten en zorgden voor een professionele uitstraling.

Ook kwamen er gekoelde vrachtwagens.

In 1999 kwam er zelfs een hele grote verkoopwagen.

In 2012 kwam er weer een nieuwe verkoopwagen die voorzien is van de modernste apparatuur om de producten zo goed mogelijk te koelen, bakken en verpakken.

Op dit moment zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met 10 medewerkers in vaste dienst en 8 parttimers. We hebben een heel groot assortiment met Verse vis, gefileerde vis, schaal en schelpdieren, kant- en klaar producten, gebakken vis en gerookte vis.

koelewijn_nh_05